Voorstellingen

Hieronder vind je ons aanbod aan voorstellingen wetenschapstheater. Cultuurcentra, musea, bibliotheken, bedrijven, universiteiten, scholen en andere organisaties die wetenschap op een entertainende manier willen tonen, kunnen steeds bij ERLNMYR terecht. Zo speelden we onder meer al op het Nerdland Festival, de Dag van de Wetenschap, het I Love Science festival en bij verscheidene cultuurcentra, scholen, universiteiten en bedrijven.

Improbotics

Improvisatietheater als live wetenschappelijk experiment met een Turingtest! Een chatbot gebaseerd op artificiële intelligentie (AI) probeert zich als mens voor te doen door zinnen naar een van de acteurs te sturen via een oortje. Wie ontmaskert de robotgestuurde theaterspeler?

> MEER INFO

Koninkrijk der Weetgierigen

In dit nieuwsgierig meespeeltheater nemen we kinderen vanaf 8 jaar mee in de onderzoekswereld van de wetenschapsfilosofie. In de vorm van een sprookje gidst de hofhouding van het koninklijk paleis jullie mee door hun verhaal waarin de belangrijkste rollen worden gespeeld door de kinderen zelf: de prinses, de koning, de koningin. De hamvraag blijft: is het slim om te twijfelen? 

> MEER INFO

Hoofdstof

Hoofdstof is een spannende, geïmproviseerde spelshow vol humor, live muziek en wetenschap, geschikt voor leerlingen in de eerste graad van het secundair onderwijs. Samen met een presentator en een wetenschapper strijden ze als publiek mee om genoeg geld te winnen voor een belangrijk onderzoeksproject. Via de webapplicatie op hun smartphone kunnen de leerlingen hun ideeën, meningen en antwoorden live delen met de acteurs op het podium. Deze input wordt meteen in de scènes gebruikt en vormt zo telkens de basis voor een unieke show!  

> MEER INFO

Wrap-up van jouw evenement

Wilt u uw evenement op entertainende wijze afsluiten en afronden? Dan is improvisatietheater de methode bij uitstek. Spelenderwijs breien wij een einde aan uw event, met alle aangehaalde onderwerpen van de dag als inspiratie. Een fijne afsluiter voor congressen en studiedagen!

Is dit dan liefde?

Liefde is een geladen woord, met veel betekenissen.

Op podium verkennen filosofe dr. Katrien Schaubroeck en improvisator en taalkundige dr. Ben Verhoeven verschillende liefdesrelaties en wat liefde juist betekent.

Met deze lecture performance moedigen de makers je aan om na te denken over opvattingen van liefde waarin je zelf kan kiezen of die bij jou past of net helemaal niet.

> MEER INFO

Archief

Full STEAM Ahead

Deze voorstelling voegt de A van Art toe aan STEM. Met de inbreng van het publiek creëren de wetenschapper-acteurs leuke personages en intrigerende verhalen. Van aloude wetenschappelijke theorieën tot de meest recente ontwikkelingen, geen onderwerp blijkt voor hen te zwaar om er een hapklare brok improvisatietheater van te maken. Dankzij de live muziek krijgt het publiek de perfecte omstandigheden om zich helemaal in te leven in de verhalen. Wie had dat ooit gedacht van een wetenschapsvoorstelling?