Training & Coaching

Tijdens zijn doctoraatstudie merkte Ben dat vaardigheden uit het improvisatietheater ook hielpen om wetenschappelijk onderzoek te communiceren naar een publiek. Lezingen worden levendiger en de boodschap blijft beter hangen bij de luisteraars. Niet enkel in de wetenschap maar ook binnen een bedrijf zijn goede communicatie- en andere menselijke vaardigheden essentieel.

ERLNMYR helpt u graag met 

  • een cursus podiumtraining,
  • een workshop rond pitchen,
  • één-op-één coaching voor spreken voor publiek,
  • het vinden van het verhaal van je onderzoek
  • een ongewone teambuilding.

Podiumpresentatie

Op een podium staan en met een publiek interageren, het is voor de gemiddelde wetenschapper geen kinderspel. En dan is een breed publiek nog helemaal anders dan een publiek van vakgenoten. In deze workshop gaan we praktisch aan de slag met het verbeteren van onze podiumvaardigheden. Eerst en vooral zijn er de technische vaardigheden zoals verstaanbaarheid, zichtbaarheid, en spreken met microfoon. Daarnaast werken we ook aan podiumprésence en connectie maken met het publiek zodat jullie hen met een gerust gemoed kunnen toespreken. Wetenschap verdient een podium, en jullie verdienen het om daar te schitteren!

> SCHRIJF IN VIA SCIMINGO

> BOEK JE EIGEN WORKSHOP

ChatGPT als creatieve partner voor wetenschapscommunicatie

Deze workshop is bedoeld voor wetenschappers, onderzoekers en communicatoren die hun vaardigheden willen verbeteren met behulp van AI-taaltechnologie. Tijdens de workshop werk je samen met ChatGPT om natuurlijke taalreacties te genereren, ideeën te bedenken en overtuigende verhalen te ontwikkelen. Je leert hoe je de kwaliteit van de door ChatGPT gegenereerde taal kunt beoordelen en begrijpt de ethische overwegingen. Aan het einde van de workshop hebben deelnemers praktische vaardigheden en een dieper begrip van het potentieel van ChatGPT in wetenschapscommunicatie opgedaan. Deze workshop is ideaal voor iedereen die de toekomst van wetenschapscommunicatie met AI-taaltechnologie wil verkennen.

Presentatiekliniek

Hoe krijg je een breder publiek warm voor een idee, project of wetenschappelijk onderzoek? Laat tijdens deze workshop jouw presentatie los op een testpubliek en leer van de andere deelnemers. De opbouwende tips van doctor in de taalkunde Ben Verhoeven sturen bij waar nodig. Een lesidee aan de kinderuniversiteit, een praatje voor de Science Slam of een andere vorm van wetenschapscommunicatie, we gaan er samen mee aan de slag. Zo bieden we elkaar een frisse blik, creatieve bijstand en opbouwende feedback.

Vind het verhaal van je onderzoek

Verhalen vertellen is een geweldige manier om over je onderzoek te communiceren. En je moet niet ver zoeken om ze te vinden, je kan immers zelf het hoofdpersonage zijn van jouw onderzoeksverhaal. Praten over wat je juist doet zorgt ervoor dat je publiek de feiten meekrijgt, maar het toevoegen van kleur en emotie aan de actie brengt je verhaal echt tot leven. In deze workshop leer je de verhalen van je eigen onderzoek vinden, structureren en vertellen. Door middel van improvisatie en andere oefeningen verkennen we verschillende verhaalstructuren, oefenen ze in en brengen ze voor een publiek!

Één-op-één coaching voor publiek spreken

Heeft u een belangrijke presentatie voor de boeg? Verdedig je binnenkort je doctoraat of een projectaanvraag? Dan is het tijd voor een persoonlijke aanpak. We gaan aan de slag met de technieken uit improvisatietheater om je public speaking op punt te stellen. Verder wendt Ben al zijn expertise als wetenschapscommunicator en voormalig onderzoeker aan om je presentatie helemaal op punt te stellen. Uitkomst van de coaching? Zelfzeker voor een publiek staan en de boodschap helder overbrengen! 

Samenwerking en communicatie

Samenwerken met mede-wetenschappers doe je op veel verschillende momenten:  een vergadering met collega’s uit dezelfde onderzoeksgroep, met mede-auteurs schrijven aan een artikel of met andere PhD-ers het jaarlijkse kerstfeestje organiseren.

In deze workshop leer je hoe je jezelf verbaal en non-verbaal constructief opstelt, hoe je samen tot de beste ideeën komt en wat je kunt doen als je elkaar niet lijkt te begrijpen. Zo haal je het meeste uit iedere samenwerking.

In samenwerking met Jenny Hasenack.

Pitch je onderzoek

Bij pitchen grijpen we de aandacht van het publiek om in een korte tijd onze boodschap over te brengen aan het publiek. Maar wie is je publiek? Pitch je een project aan collega’s, overtuig je een fonds of leg je je onderzoek uit aan je familie?

In deze workshop leer je communiceren over je onderzoek in een korte pitch. Door samenwerking en het meenemen van feedback creëren jullie allemaal een gloednieuwe pitch die je onderzoeksonderwerp introduceert bij collega’s, familie, vrienden en zelfs hun kinderen.

Een ongewone teambuilding

De boog kan niet altijd gespannen staan, dus zet de werkknop maar even uit. Met een workshop improvisatietheater leert u uw collega’s op een hilarische manier beter kennen. Een speelse benadering van improvisatie en een onvergetelijke teambuilding! 

Impro voor improvisatoren

Ben je zelf al improvisatiespeler? Dan is ons aanbod met artistieke workshops wat je zoekt. Deze worden regelmatig gegeven aan verschillende groepen in België en in het buitenland.

> LEES MEER