Geen categorie

Bits, Bots & Beats: Creatief met generatieve AI

Written by Ben Verhoeven juni 5, 2024 0 comment

ERLNMYR is partner in een nieuw VLAIO project Bits, Bots & Beats dat als STEM partnerschap gedurende twee jaar een nieuw traject voor STEM academies gaat uitwerken in co-creatie met jongeren.

In dit STEAM-traject gebruiken jongeren generatieve AI en digitale bewerkingstechnieken om tot een artistiek geïnspireerd toonmoment te komen. Ze verkennen de mogelijkheden maar ook beperkingen en gevaren van GenAI in woord, beeld en geluid in samenwerking met experts uit de sector. Materiaal en kennis van klinkende namen als Metaphysic, IMEC en Motormusic Studio worden gecombineerd met ervaren wetenschapseducatoren en begeleiders van  Spelenderwijzer, ERLNMYR en Record&Playground. Naast het werken rond tekst, beeld en geluid leren de jongeren ook de basisprincipes van theatertechniek (licht en geluid) creatief in te zetten. Op die manier werken ze toe naar een “toonmoment” waarin ze niet alleen hun hoogstpersoonlijke resultaat (theaterscène, hiphopnummer, slam poetry…) brengen voor publiek maar ook het maakproces toelichten.