Training & Coaching

Tijdens zijn doctoraatstudie merkte Ben dat vaardigheden uit het improvisatietheater ook hielpen om wetenschappelijk onderzoek te communiceren naar een publiek. Lezingen worden levendiger en de boodschap blijft beter hangen bij de luisteraars. Niet enkel in de wetenschap maar ook binnen een bedrijf zijn goede communicatie- en andere menselijke vaardigheden essentieel.

ERLNMYR helpt u graag met 

  • een cursus podiumtraining,
  • een workshop rond pitchen,
  • één-op-één coaching voor spreken voor publiek,
  • een ongewone teambuilding.

Podiumpresentatie

Op een podium staan en met een publiek interageren, het is voor de gemiddelde wetenschapper geen kinderspel. En dan is een breed publiek nog helemaal anders dan een publiek van vakgenoten. In deze workshop gaan we praktisch aan de slag met het verbeteren van onze podiumvaardigheden. Eerst en vooral zijn er de technische vaardigheden zoals verstaanbaarheid, zichtbaarheid, en spreken met microfoon. Daarnaast werken we ook aan podiumprésence en connectie maken met het publiek zodat jullie hen met een gerust gemoed kunnen toespreken. Wetenschap verdient een podium, en jullie verdienen het om daar te schitteren!

> INSCHRIJVEN VIA SCIMINGO

> EIGEN WORKSHOP BOEKEN

Presentatiekliniek

Hoe krijg je een breder publiek warm voor een idee, project of wetenschappelijk onderzoek? Laat tijdens deze workshop jouw presentatie los op een testpubliek en leer van de andere deelnemers. De opbouwende tips van doctor in de taalkunde Ben Verhoeven sturen bij waar nodig. Een lesidee aan de kinderuniversiteit, een praatje voor de Science Slam of een andere vorm van wetenschapscommunicatie, we gaan er samen mee aan de slag. Zo bieden we elkaar een frisse blik, creatieve bijstand en opbouwende feedback.

Één-op-één coaching voor publiek spreken

Heeft u een belangrijke presentatie voor de boeg? Verdedig je binnenkort je doctoraat of een projectaanvraag? Dan is het tijd voor een persoonlijke aanpak. We gaan aan de slag met de technieken uit improvisatietheater om je public speaking op punt te stellen. Verder wendt Ben al zijn expertise als wetenschapscommunicator en voormalig onderzoeker aan om je presentatie helemaal op punt te stellen. Uitkomst van de coaching? Zelfzeker voor een publiek staan en de boodschap helder overbrengen! 

Samenwerking en communicatie

Samenwerken met mede-wetenschappers doe je op veel verschillende momenten:  een vergadering met collega’s uit dezelfde onderzoeksgroep, met mede-auteurs schrijven aan een artikel of met andere PhD-ers het jaarlijkse kerstfeestje organiseren.

In deze workshop leer je hoe je jezelf verbaal en non-verbaal constructief opstelt, hoe je samen tot de beste ideeën komt en wat je kunt doen als je elkaar niet lijkt te begrijpen. Zo haal je het meeste uit iedere samenwerking.

In samenwerking met Jenny Hasenack.

Pitch je onderzoek aan volwassenen en kinderen

In deze praktische workshop maak je zelf een nieuwe pitch om je onderzoek voor te stellen aan familie, vrienden én hun kinderen. Je leert bij over het introduceren van jouw onderzoeksvraag, methode en resultaten aan een breder en jonger publiek en ontvangt ook persoonlijke feedback.

Een ongewone teambuilding

De boog kan niet altijd gespannen staan, dus zet de werkknop maar even uit. Met een workshop improvisatietheater leert u uw collega’s op een hilarische manier beter kennen. Een speelse benadering van improvisatie en een onvergetelijke teambuilding! 

Impro voor improvisatoren

Ben je zelf al improvisatiespeler? Dan is ons aanbod met artistieke workshops wat je zoekt. Deze worden regelmatig gegeven aan verschillende groepen in België en in het buitenland.

> LEES MEER